Ce materii am avut în primul semestru?

Pentru că mulți m-ați întrebat despre ce materii am avut până acum la medicină și cum au fost acestea, în urma ultimului articol postat https://iarinasatmari.wordpress.com/2019/02/21/semestrul-i-la-medicina-prima-sesiune/ , revin acum cu câteva completări.

ANATOMIA

Anatomia este materia de bază anul acesta, ea fiind materia și cu cele mai multe credite, adică 11. Examenul la această materie a fost și scris și oral. Ambele s-au desfășurat în aceeași zi, scrisul având 4 subiecte: un os, un muschi, un vas/nerv și un subiect de embriologie. La oral, am avut de extras 3 bilete, subiectele fiind aceleași, anume: un os, un mușchi și un vas/nerv.

Cantitatea pe care am avut-o de învățat a fost accesibilă și nu foarte greu de înțeles. Cartea de bază a fost Victor Papilian- volumul I.

BIOCHIMIA

Materia aceasta, din punctul meu de vedere, a fost cea mai grea din acest semestru și categoric NU trebuie lăsată pe sesiune, ci trebuie învățată din timp. Are 6 credite, deci se clasează pe locul al II-lea ca și importanță.

Mi s-a părut grea deoarece este multă teorie despre proteine, glucide, metabolism, enzime, vitamine, multe reacții și structuri pentru care trebuie atât să ai o bază în spate cât și să înveți din timp. Examenul a fost scris și a constat în două subiecte redacționale și 10 grile.

BIOFIZICA

A treia materie ca importanță are 5 credite. Materia nu a fost multă și a fost interesantă, astfel că aici nu s-au întâmpinat probleme. Examenul a fost grila.

BIOLOGIA CELULARĂ

Dintre toate materiile, aceasta a fost preferata mea. Aici am studiat celula și organitele celulare, precum și anumite procese care au loc la nivelul lor. Materia nu a fost multă, a fost ușoară și foarte bine explicată. Aceasta are 4 credite, iar examenul a constat într-un desen și două subiecte redacționale.

ȘTIINȚELE COMPORTAMENTULUI

O altă materie foarte frumoasă și ușoară, de 2 credite, unde am studiat tipologii umane, comportamente, defense etc. Examenul a fost foarte ușor, grilă.

ENGLEZĂ

SPORT

Pot spune că mă declar mulțumită în urma acestei sesiuni și sper că și următoarele să se desfășoare măcar la fel de bine😄

4 thoughts on “Ce materii am avut în primul semestru?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s