Semestrul I la medicină. Prima sesiune.

Parcă am închis ochii pentru 2 secunde și apoi brusc m-am trezit în al doilea semestru de facultate. Nici nu îmi dau seama cum a zburat timpul așa repede.

Primul semestru la medicina a fost… interesant. Au fost multe lucruri grele, obositoare, stresante, însă într-adevăr au fost și lucruri pentru care știam sigur că merită să continui acest drum. Am intrat câteva săptămâni în spital, unde mi-a plăcut foarte mult. Am văzut atât de multe lucuri interesante, care ne-au fost foarte bine explicate și exemplificate.

Sesiunea a durat cam 3 săptămâni în care am avut 6 examene mari și câteva examene practice. A fost o presiune foarte mare. Și asta s-a datorat în mare parte faptului că nu am știut cum să ne organizăm din timp și nu am știut cum să învățăm eficient.Dar pe viitor vom ști mai bine cum ar trebui să ne pregătim pentru atâtea examene într-un timp scurt. Pe lângă stresul și oboseala acumulate, apare și panica. Această stare înrăutățește și mai rău situația. Când vezi că mai ai zeci de pagini și doar 2-3 zile…. atunci începe adevărata ” distracție”.

Dar pot zice că, în ciuda acestor lucruri, am supraviețuit. Nu este imposibil. Dar ai nevoie de multă ambiție, tărie și putere, pentru că este foarte ușor să cedezi.

Sunt curioasă ce mă așteaptă în continuare.

7 thoughts on “Semestrul I la medicină. Prima sesiune.

  1. Nu ai vrea să detaliezi ? Ai spus totul foarte vag. Poți spune mai multe despre ce ai învățat, cum ai trecut sesiunea, dacă ai avut restanțe, ce ai simțit când ai văzut că ai restanță (dacă ai), fiecare materie în parte, etc.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s